Rozvoj pomocí symboliky

od Cognitio-Scan

15.05. 2019

Každý z nás má k dispozici různé způsoby přemýšlení: obrazové přemýšlení, racionální abstraktní přemýšlení a vyšší formy přemýšlení. Je otázkou, do jaké míry v sobě máme jednotlivé způsoby rozvinuté a jak jsme schopni je používat.

Symbolika je jakožto součást obrazového přemýšlení jedním z nejsilnějších prostředků, kterým můžeme vstoupit do lidského vědomí. Díky symbolice můžeme rychleji růst do svého nejhlubšího jádra. Symboly a symbolika tvoří cestu k vyšší úrovni rozvoje. Pravá symbolika nám umožňuje vyhnout se gramatické struktuře, racionálnímu myšlení a pomáhá nám oslovit vyšší úrovně vědomí a bytí, úrovně, které vystoupí z naší logické gramatické struktury. Proto je užitečné naučit se číst její význam a znát její zákony, které nemají nic společného s gramatickou strukturou našich jazyků.

Symboly jsou v podstatě syntetického charakteru. Písmena, slova, matematické znaky, které obecně také považujeme za symboly, jsou vlastně jednodimenzionálním odvarem původní komplexity symboliky.

Součástí symboliky je i 7 hříchů, které jsou v mnohých případech transformovány do postav, předmětů či dalších součástí příběhů. Na základě rezonance těchto prvků s naším podvědomím pak vznikají prvotní semínka uvědomění, která nám umožňují růst. Vznikají výzvy, jak psát svůj vlastní příběh tím, že začneme vnášet do našeho života motivaci, pozitivní a proaktivní přístup, úspěch a nové zážitky.

Zkuste se zamyslet, co pro vás znamenají postavy a události vašeho nejoblíbenějšího příběhu či pohádky. Dokážete si uvědomit, jak vás ovlivňují na hlubší úrovni? Dostáváte tak nové impulsy k růstu a barevnějšímu životu?

Pokud chcete zjistit více, přihlaste se na nějakou z našich přednášek, která se týká této tématiky (např. Hlubší význam symboliky pohádek).

Další články

Další články