Udržitelný organizační rozvoj a leadership: Takhle se to dělá 1/6

od Cognitio-Scan

05.02. 2019

Znáte ten pocit? Ze všech stran se na vás valí nepřeberné množství informací o tom, jak nejlépe utvářet organizaci. Jak si směřovat a vést. Kam se podíváte, tam najdete další ze stovek zdrojů. Všechny vypadají stejně relevantně, nicméně konkrétní tipy jsou často naprosto protichůdné. Možností je nepřeberně. Čert aby se v nich vyznal.

Z tohoto důvodu se budeme v nadcházejících článcích věnovat tomu, jak přistupujeme k organizačnímu rozvoji a leadershipu my. Zaměříme se na to, abychom vás inspirovali a poskytli vám nový, komplexní vhled na tuto problematiku.

Proč byste měli číst dál?

V následujících několika týdnech od nás budete dostávat konkrétní tipy na to, jak určit, co právě vaše organizace potřebuje a jaké řešení je nejvhodnější aplikovat, abyste vykročili na cestu k trvale udržitelnému rozvoji.

Vydejte se s námi na cestu

Každá společnost, firma, organizace je v podstatě sociálně-ekonomickým systémem. V první řadě je ale spolkem lidí, z nichž každý má svůj vlastní životní příběh, specifické chování, postoj a zažité myšlenkové a emocionální vzorce. A právě kvůli této rozdílnosti je nesmírně důležité, aby byla napříč všemi úrovněmi organizace dobře ukotvená důvěra. Pokud si lidé důvěřují, dojde mezi nimi ke kvalitnímu propojení a přirozené spolupráci.

Proto je důvěra kritickým faktorem úspěchu. Odvaha společně reflektovat chování a vzorce vytváří zdroj pro rozvoj a dobré výkony. Zjednodušeně řečeno: Aby lidé vytvořili úspěšný tým, pomáhá, když si jeho členové navzájem porozumí a hledí stejným směrem. Jak se to dělá?

Odkryjte nepříjemnosti

Možná to zní trochu dramaticky a potenciálně nepříjemně. Jedná se ale o jediný způsob, kterým jde zviditelnit dominantní skryté tendence týmu a transformovat je tak, aby podpořily dosažení společného cíle. Prakticky řečeno: To, co bylo dosud pouze implicitní, řekněte nahlas a učiňte explicitním. Občas u toho potečou slzy a bude docházet k dramatickým rozhovorům. Když prokážete odvahu tím, že povedete skutečný vzájemný rozhovor se svým týmem, velmi rychle zlepšíte kolektivní inteligenci své organizace.

 

Rádi byste poznali, jakým způsobem pracujeme? Přijďte na některou z našich bezplatných přednášek.

Máte jasnou představu o tom, jaké kompetence by někteří členové vašeho týmu potřebovali? Pošlete je na některý z našich otevřených tréninků zaměřených na rozvoj kompetencí.

Máte pocit, že to ve vašem týmu neklape tak, jak byste si představovali? Domluvte si s námi individuální schůzku, na které se společně podíváme na to, jaká opatření by právě vašemu týmu mohla prospět.

Další články

Další články