Udržitelný organizační rozvoj a leadership: Takhle se to dělá 2/6

od Cognitio-Scan

10.05. 2019

Za každou úspěšnou firmou stojí poutavý firemní příběh. Příběh, se kterým se všichni členové týmu dokážou ztotožnit, věřit mu 24/7 a být nadšeni z toho, že právě oni můžou být jeho součástí. Pokud se tohle nepodaří, firma se nebude schopna úspěšně dlouhodobě rozvíjet. A sami dobře víte, že rozvoj je vysoce žádoucí proces, který nikdy nekončí.

Jak začít? Nejprve je třeba své sny konvertovat do dosažitelných cílů. Sny bez cílů zůstávají pouze zbožným přáním. Když víte, za čím jdete, následuje vytyčení cesty k cíli. Jasná specifikace toho, jak se k cíli dostanete. Tato fáze může být komplikovaná ze dvou důvodů: Prvním je, že je obtížné si cestu vytyčit, když jsme sami její součástí. Často si cestu vytyčujeme v období změn, což nám ještě blokuje kreativitu a nadhled. Druhým důvodem je, že se na tuto cestu vydáváme s lidmi. Každý z nich má své ambice, touhy, talenty a zároveň i strachy, limitující přesvědčení a neužitečné myšlenkové a emoční vzorce. Každý je úplně jiný. Ale všechny je chceme zahrnout do procesu rozvoje. Právě pro tyto účely jsme vyvinuli unikátní metodu, která umožňuje trvale udržitelný rozvoj firem ve zcela konkrétní podobě. Žádné všeobjímající řeči, ale konkrétní kroky, které umožní lidem, kteří tvoří jádro organizace, vydat se na cestu za vysněným cílem.

Ověřená metoda

Na základě zkušeností z dlouholeté spolupráce s firmami v České republice i zahraničí vám můžeme nabídnout jasné záchytné body, pomocí kterých si cestu vytyčit. Spolupracují s námi rozmanité firmy nejrůznějších velikostí i oblastí podnikání. Spojuje je ale jedna věc: Vědomí, že základem úspěšného rozvoje podnikání je kvalita propojení mezi lidmi. Pokud máte ve firmě pevné mezilidské vztahy založené na důvěře a zkombinujete je s rozvojem správných kompetencí, vytvoříte Organization of Excellence. A její samozřejmou součástí jsou kvalitní výkony členů týmu i dobré firemní výsledky.

V příštím článku vám ukážeme, z jakých 4 fází se cesta k dosažení Organization of Excellence skládá.

 

Rádi byste poznali, jakým způsobem pracujeme? Přijďte na některou z našich bezplatných přednášek.

Máte jasnou představu o tom, jaké kompetence by někteří členové vašeho týmu potřebovali? Pošlete je na některý z našich otevřených tréninků zaměřených na rozvoj kompetencí.

Máte pocit, že to ve vašem týmu neklape tak, jak byste si představovali? Domluvte si s námi individuální schůzku, na které se společně podíváme na to, jaká opatření by právě vašemu týmu mohla prospět.

Další články

Další články